Tájékoztatás és kérés

Kedves Testvérek!

 

Amint arról már bizonyára értesültek, a járványhelyzet javulásával – a Zsinat döntésének megfelelően – május 2-ától újranyithattuk templomunkat és megint tarthatunk személyes részvétellel igei alkalmakat. Istenünk megújító és megtartó kegyelmében bízva így belefoghatunk a járvány okozta veszélyhelyzet ideje alatt kényszerűen elhalasztott terveink, feladataink megvalósításába is.

Mielőtt ezeket röviden ismertetném, hadd osszak meg elöljáróban egy örömteli hírt. A Magyar Templomfelújítási Program keretében benyújtott pályázatunk alapján közel 15 millió forintnyi támogatást kapunk, melyet városképvédelmi beruházásra költhetünk (a homlokzati kőlapok tisztítása, a lábazatok, párkányzatok és a templomcsúcsdísz javítása, tetőszigetelés).

Ugyanakkor székházépületünk működtetése érdekében legsürgetőbb és halaszthatatlan feladatunk a központi kazán felújítása. Az elmúlt fűtési időszak alatt bebizonyosodott, hogy ezek a több, mint 30 éves kazántestek a továbbiakban már nem szervízelhetők, s azok teljes cseréjére van szükség a kémény felújításával együtt. Ez a gépészeti rekonstrukció jelentősen megterheli költségvetésünket, még úgy is, hogy a Budapest-Északi Református Egyházmegye Építési Segélyalapja fedezi ezen munkálatok több mint fele részét, s reménység szerint a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítványa is támogatni fogja egyházközségünket, mely mintegy negyedrészét biztosíthatja a majd 10 millió forintos beruházás bekerülési költségének.

Tekintettel arra, hogy a templom és az altemplom fűtését is a központi kazánok látják el, az új, kondenzációs kazánok és járulékos szerelvények beszerzéséhez, beépítéséhez és a szabványszerű kéménybéléshez hiányzó 2 millió forintnyi fedezet előteremtését tisztelettel kérjük kedves Testvéreinket, hogy adományaikkal segítsék, anyagi lehetőségeik szerint támogatva egyházközségünket, s imádságukban hordozva gyülekezetünk szükségleteit.

Adományaikat csekken, vagy a fejlécen található számlaszámunkra történő utalással juttathatják el hozzánk, a megjegyzés rovatban a „kazáncsere” szót kérnénk feltüntetni.

Tudjuk, hogy az elmúlt időszak sokak számára hozott komoly megrendülést, mind testi, mind lelki értelemben, s azt is, hogy sokaknak került veszélybe a megélhetésük is. Ezért amellett is, hogy adakozásra szólítunk fel, egyúttal kérünk is mindenkit, aki szükséget lát, forduljon hozzánk bizalommal, hogy egymást segítve, egymás hite és áldozatkészsége által is épülve gyarapodhasson gyülekezetünk közössége.

 

Áldás, békesség!

 

Hegedűs Loránt lelkész                                                                   Király Zoltán főgondnok

a Presbitérium nevében

Vélemény, hozzászólás?