KÖNYVÉRTÉKESÍTÉS ÉS KUTATÓKÖNYVTÁR

A könyvesház fenntartója a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet,
az intézmény tulajdonosa a Budapest-Szabadság téri Református Egyházközség.

BemutatkozásWebáruház

Bemutatkozás

Könyvesházunk a Szabadság téri Református Egyházközség székházépületében található és fenntartója, a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet kezelésében áll. A Könyvesház részben egy kutatókönyvtárat működtet, részben pedig könyvértékesítéssel foglalkozik. A kutatókönyvtár alapállománya az a 40 ezer kötetből álló gyűjtemény, mely néhai Dr. Hegedűs Loránt püspök hagyatéka.

Sok év áldozatos munkájának eredményeként – a könyvek katalogizálásával, a hanganyagok digitalizálásával – a teljes állomány online tanulmányozhatóvá vált. S így ez a sok tekintetben hiánypótló gyűjtemény a hazai teológiai felsőoktatást és tudományos kutatást kívánja elsősorban szolgálni.

Bővebben
Bemutatkozás

Könyvtártörténet

Néhai Dr. Hegedűs Loránt püspök hagyatéka az a 40 ezer kötetből álló könyvtár, melynek a Szabadság téri Református Egyházközség ad otthont és a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet kezelésében áll.

A sok évtizedes munka eredményeként létrejött gyűjtemény jelentős része – magyar, német, angol, francia nyelven írott – teológiai szakirodalom. Ugyanakkor kiemelkedő a könyvtár szakfolyóirat állománya is, csakúgy, mint a mágnesszalagokon őrzött hanganyagok összessége: prédikációk és a „Jézus és Európa” előadássorozatok felvételei. Az itt látható archív felvételen maga dr. Hegedűs Loránt mutatja be gyűjteményét.

Könyvtárunkról bővebben

Megjelent új kiadványunk

„Amikor az e kötetben egybegyűjtött igehirdetések elhangzottak, Magyarország a Kádár-korszak mindvégig totalitárius diktatúrájának utolsó évtizedét élte. A templomot hétről hétre megtöltötték azok, akik 40 év államilag erőltetett ateizmusa után is éhezték és szomjúhozták az igazságot. A hit egyetemességét és megtartó erejét. A Hegyi Beszédet a kor legkiválóbb igehirdetőjének tolmácsolásában. Ezért szólnak e prédikációk mindenkihez és mindenkinek: akadémikusnak és munkásnak, fiatalnak és idősnek, hitre jutottnak és kételkedőnek.”

– Gulyás Gergely

 

Megrendelés
Megjelent új kiadványunk
Jézus és Európa újrakiadás

Jézus és Európa újrakiadás

Megjelent dr. Hegedűs Loránt 1998-as tanulmánykötetének újrakiadása. A könyv 3000 forintos áron online megvásárolható:

Megrendelés

Kínálatunkból

Nyitvatartásunk

Tisztelt Látogatóink!

A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel az Egyházközség székházépülete – melyben a Könyvesház is található – korlátozottan látogatható. Elérhetőségeinken szívesen nyújtunk tájékoztatást és segítséget az egyéni kutatás jelenlegi lehetőségeiről.

Köszönjük megértésüket!

Kapcsolat

Az alábbi elérhetőségeinken tudja felvenni velünk a kapcsolatot.

Telefonszámunk :

+36302899415

Email :

konyveshaz@hazateres.hu

Nyitvatartás :

Hétfőtől - Péntekig: 10:00-18:00

Ezenkívül egyházközségi alkalmak, kulturális rendezvények időpontjához kötötten a Könyvesház részlegesen nyitva tart. Az ezzel kapcsolatban aktuális információ a hazateres.hu honlapon található.

Címünk :

1054 Budapest, Szabadság tér 2.


    tamogatok