KÖNYVÉRTÉKESÍTÉS ÉS KUTATÓKÖNYVTÁR

A könyvesház fenntartója a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet,
az intézmény tulajdonosa a Budapest-Szabadság téri Református Egyházközség.

BemutatkozásWebáruház

Bemutatkozás

Könyvesházunk a Szabadság téri Református Egyházközség székházépületében található és fenntartója, a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet kezelésében áll. A Könyvesház részben egy kutatókönyvtárat működtet, részben pedig könyvértékesítéssel foglalkozik. A kutatókönyvtár alapállománya az a 40 ezer kötetből álló gyűjtemény, mely néhai Dr. Hegedűs Loránt püspök hagyatéka.

Sok év áldozatos munkájának eredményeként – a könyvek katalogizálásával, a hanganyagok digitalizálásával – a teljes állomány online tanulmányozhatóvá vált. S így ez a sok tekintetben hiánypótló gyűjtemény a hazai teológiai felsőoktatást és tudományos kutatást kívánja elsősorban szolgálni.

Bővebben
Bemutatkozás

Könyvtártörténet

Néhai Dr. Hegedűs Loránt püspök hagyatéka az a 40 ezer kötetből álló könyvtár, melynek a Szabadság téri Református Egyházközség ad otthont és a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet kezelésében áll.

A sok évtizedes munka eredményeként létrejött gyűjtemény jelentős része – magyar, német, angol, francia nyelven írott – teológiai szakirodalom. Ugyanakkor kiemelkedő a könyvtár szakfolyóirat állománya is, csakúgy, mint a mágnesszalagokon őrzött hanganyagok összessége: prédikációk és a „Jézus és Európa” előadássorozatok felvételei. Az itt látható archív felvételen maga dr. Hegedűs Loránt mutatja be gyűjteményét.

Könyvtárunkról bővebben

Megjelent új kiadványunk

„Amikor az e kötetben egybegyűjtött igehirdetések elhangzottak, Magyarország a Kádár-korszak mindvégig totalitárius diktatúrájának utolsó évtizedét élte. A templomot hétről hétre megtöltötték azok, akik 40 év államilag erőltetett ateizmusa után is éhezték és szomjúhozták az igazságot. A hit egyetemességét és megtartó erejét. A Hegyi Beszédet a kor legkiválóbb igehirdetőjének tolmácsolásában. Ezért szólnak e prédikációk mindenkihez és mindenkinek: akadémikusnak és munkásnak, fiatalnak és idősnek, hitre jutottnak és kételkedőnek.”

– Gulyás Gergely

 

Megrendelés
Megjelent új kiadványunk
Jézus és Európa újrakiadás

Jézus és Európa újrakiadás

Megjelent Dr. Hegedűs Loránt 1998-as tanulmánykötetének újrakiadása. A kötet most bevezető áron, 3000 Forintért megvásárolható.
„Napjaink történéseit látva bátran állíthatjuk, kontinensünk és a kereszténység kapcsolatának témája elevenünkbe vág…
Szükségünk van arra, hogy 20. század végi és 21. századi problémáinkat olyan európai panorámában lássuk, amely egy globális panorámának a része. Ugyanakkor a gondolatok árnyalatos megfogalmazásával tegyük pontossá az európai és globális panorámával kapcsolatos fogalmainkat. Az elmúlt évtizedekben, amikor az emberiség technikailag eljutott odáig, hogy egyetlen gombnyomással megsemmisítheti az egész földi életet, lett döntő jelentőségűvé a gondolati árnyalatok értékrendje.”

Megrendelés

Kínálatunkból

Nyitvatartásunk

Tisztelt Látogatóink!

A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel az Egyházközség székházépülete – melyben a Könyvesház is található – korlátozottan látogatható. Elérhetőségeinken szívesen nyújtunk tájékoztatást és segítséget az egyéni kutatás jelenlegi lehetőségeiről.

Köszönjük megértésüket!

Kapcsolat

Az alábbi elérhetőségeinken tudja felvenni velünk a kapcsolatot.

Telefon :

+36302899415

Email :

konyveshaz@hazateres.hu

Címünk :

1054 Budapest, Szabadság tér 2.

    tamogatok