KÖNYVÉRTÉKESÍTÉS ÉS KUTATÓKÖNYVTÁR

A könyvesház fenntartója a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet,
az intézmény tulajdonosa a Budapest-Szabadság téri Református Egyházközség.

BemutatkozásWebáruház

Bemutatkozás

Könyvesházunk a Szabadság téri Református Egyházközség székházépületében található és fenntartója, a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet kezelésében áll. A Könyvesház részben egy kutatókönyvtárat működtet, részben pedig könyvértékesítéssel foglalkozik. A kutatókönyvtár alapállománya az a 40 ezer kötetből álló gyűjtemény, mely néhai Dr. Hegedűs Loránt püspök hagyatéka.

Sok év áldozatos munkájának eredményeként – a könyvek katalogizálásával, a hanganyagok digitalizálásával – a teljes állomány online tanulmányozhatóvá vált. S így ez a sok tekintetben hiánypótló gyűjtemény a hazai teológiai felsőoktatást és tudományos kutatást kívánja elsősorban szolgálni.

Bővebben
Bemutatkozás

Könyvtártörténet

Néhai Dr. Hegedűs Loránt püspök hagyatéka az a 40 ezer kötetből álló könyvtár, melynek a Szabadság téri Református Egyházközség ad otthont és a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet kezelésében áll.

A sok évtizedes munka eredményeként létrejött gyűjtemény jelentős része – magyar, német, angol, francia nyelven írott – teológiai szakirodalom. Ugyanakkor kiemelkedő a könyvtár szakfolyóirat állománya is, csakúgy, mint a mágnesszalagokon őrzött hanganyagok összessége: prédikációk és a „Jézus és Európa” előadássorozatok felvételei. Az itt látható archív felvételen maga dr. Hegedűs Loránt mutatja be gyűjteményét.

Könyvtárunkról bővebben

Megjelent új kiadványunk

Dr. Hegedűs Loránt: 1823

Himnuszunk a Biblia fényében;
Petőfi Sándor, az örök lírikus az örökkévalóság szempontja alatt

„Nincs az egész világirodalomban igeibb Himnusz, nincs istenibb, szentlelkesebb imádság egy nép számára, nem képzelhető, és nem létezik a Szentháromság Istenre jobban támaszkodónép-nemzeti áhítat, mint a magyar nép zivataros századaiból származó, fohászkodó költemény.”

„Petőfi, mint legszemélyesebben kozmikus költő, az egész kozmoszt vonja be saját személyes lírájába, s így nem új, soha nem látott szellemi kozmoszt teremt, hanem a kezdettől fennálló régi kozmoszt átlelkesíti önmagában és önmagával; Petőfi kozmosza így nem lesz mássá, de a lírai átlelkesítéstől megifjodva tündöklik fel az ő lírikus zsenijében.”

Megrendelés
Megjelent új kiadványunk
Jézus és Európa újrakiadás

Jézus és Európa újrakiadás

Megjelent Dr. Hegedűs Loránt 1998-as tanulmánykötetének újrakiadása. A kötet most bevezető áron, 3000 Forintért megvásárolható.
„Napjaink történéseit látva bátran állíthatjuk, kontinensünk és a kereszténység kapcsolatának témája elevenünkbe vág…
Szükségünk van arra, hogy 20. század végi és 21. századi problémáinkat olyan európai panorámában lássuk, amely egy globális panorámának a része. Ugyanakkor a gondolatok árnyalatos megfogalmazásával tegyük pontossá az európai és globális panorámával kapcsolatos fogalmainkat. Az elmúlt évtizedekben, amikor az emberiség technikailag eljutott odáig, hogy egyetlen gombnyomással megsemmisítheti az egész földi életet, lett döntő jelentőségűvé a gondolati árnyalatok értékrendje.”

Megrendelés

Kínálatunkból

Nyitvatartásunk

Tisztelt Látogatóink!

A Könyvtár látogatása csak előzetes regisztráció, telefonos bejelentkezés és időpont-egyeztetés alapján lehetséges hétköznap 10 és 18 óra között.

Időpont egyeztetésre az alábbi telefonszámon van lehetőség:
+36 30 28 99 415

Kapcsolat

Az alábbi elérhetőségeinken tudja felvenni velünk a kapcsolatot.

Telefon :

+36302899415

Email :

konyveshaz@hazateres.hu

Címünk :

1054 Budapest, Szabadság tér 2.

    tamogatok